Nee, dit is geen wanhopige vraag om toch vooral mijn Facebook pagina te liken. Dat moeten jullie zelf maar bepalen. Het gaat hier om de vraag hoe je als ondernemer kunt zien welke Facebook leden er op ‘vind ik leuk’ hebben geklikt voor jouw pagina. Dat is nu erg eenvoudig geworden.

Voor elk bedrijf met een fanpage op Facebook is het interessant om te zien door wie ze gevolgd worden. Dat biedt je namelijk een goede kans om de conversatie op gang te brengen!

Waar je voorheen naar de statistieken pagina moest gaan voor deze informatie, heeft Facebook hem nu een prominente plaats gegeven boven in de menubalk. Navigeer eerst naar je pagina door rechts bovenin op het pijltje naast ‘startpagina’ te klikken. Beheer je meerdere pagina’s dan maak je een keuze uit het lijstje dat getoond wordt.Vervolgens kun je direct links bovenin zien hoeveel Facebook likes je hebt verzameld.

Wie vind mijn facebook pagina leuk?

Op deze manier is het mogelijk om je aanwezigheid op Facebook persoonlijker te maken. De nieuwe Facebook leden die je zijn gaan ‘liken’ staan bovenaan de lijst. Waarom niet even een bedankje schrijven op hun persoonlijke wall? Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden. Heb je 100 fans behaald? Geef dan ook daar extra aandacht aan en geef soms eens een cadeautje weg.

Wil je meer statistieken zien over de fans van je Facebook pagina? Klik dan links op Statistieken. Je ziet dan hoe het verloop is van de aantallen fans die je hebt. Klik je vervolgens links op ‘Vind-ik-leuks’ dan krijg je een meer gedetailleerd overzicht te zien. Zo is eenvoudig te achterhalen in welke leeftijdsgroep je Facebook fans zitten. Klopt dat met de doelgroep die je zelf wilt bedienen? Dit is belangrijke informatie wanneer je bijvoorbeeld overweegt om een Facebook recmlame campagne te starten.

Facebook statistieken